Ons team
Onze begeleiders hebben allemaal een groot hart voor ontwikkeling van de mens en kennis van de organisatie dynamieken. Ieder met hun eigen specialisme. Begeleiders die WAKKER. zijn en blijven door zichzelf ook te blijven ontwikkelen. 

Wij zijn WAKKER.
Annemarieke Driessen
Founder
"When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves. - Viktor Frankl-"
Annemarieke Driessen
Founder
"When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves. - Viktor Frankl-"

Annemarieke is nuchter, ondernemend, gedreven en positief. Op haar 24ste was ze in de bloei van haar leven. Sportief, vol energie en met een eigen onderneming in Spanje. Een jaar later was alles anders. Zo onverwacht als je het hier leest, zo onvoorzien was het voor haar. Haar ondernemende hospitality, mens ervaring en trainer/ coach achtergrond draagt zij met zich mee. Deze expertise in combinatie met haar innemende persoonlijkheid raakt en zet vele mensen in beweging. Met haar kennis en ervaring wil ze mensen en organisaties wendbaar maken door te raken, inspireren en motiveren. 

Annemarieke is gefascineerd door de beweging van mensen en organisaties en ze doorgrondt  graag de vraag: wat maakt het dat het gaat zoals het gaat? Ze kijkt achter mensen, waar ze vandaan komen en wat hen weerhoudt hun potentieel te leven. Zij activeert een individu of groep om op eigen kracht en met passie  werk te maken van hun ontwikkelpotentieel, zij weet de kern van wat er gaande is te benoemen; doet dat met empathie en komt genadeloos dichtbij. Ze is ervan overtuigd dat wanneer iets of iemand in zijn kracht staat, dit kapitaal oplevert. Dit in combinatie met haar ervaring als ondernemer, trainer en haar echtheid in contact maakt dat zij je ziet. Wat haar betreft is er niets mooiers dan er zijn om mensen en dus organisaties te leren leven en verbinden met zichzelf en vanuit hier impact te creëren. Uiteraard met het organisatiedoel en de ontwikkelingen in de markt op haar netvlies. Met veel enthousiasme en energie gaat zij voor goud. 

Aandachtsgebieden: leiderschaps-, team- en talentontwikkeling, spreken, systemisch denken en coaching
Lees meer
Sabine Kam-Schuil
Co-Owner en specialist Mens & Maatschappij
"The meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away. -Pablo Picasso-"
Sabine Kam-Schuil
Co-Owner en specialist Mens & Maatschappij
"The meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away. -Pablo Picasso-"

Sabine is een verbinder. Haar passie ligt bij het openen van blikken en sociaal maatschappelijk impact maken. Voor HEINEKEN heeft zij een start up opgezet, namelijk Social Capital waar ze mensen opleiden met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de horeca. Daarnaast speelt Sabine graag een rol in de zoektocht naar zingeving en het morele kompas. Als je weet waar je écht voor staat dan wordt het allemaal zo veel leuker en betekenisvoller! Om mensen hierin te begeleiden zet Sabine ook paarden in die fungeren als een mooie spiegel op ons (non) verbale gedrag, houding en gevoel. Haar rijke ervaring bij o.a. Ahold en HEINEKEN en haar passie om te verbinden maakt dat zij mensen echt wakker kan schudden. 

Aandachtsgebieden: psycholoog, verbinder, paardencoach, systemisch werk, social impact
Lees meer
Bert van Dijken
Trainer en begeleider
"Terug naar de basis, kijken, om vooruit te kunnen"
Bert van Dijken
Trainer en begeleider
"Terug naar de basis, kijken, om vooruit te kunnen"
Bert combineert zijn corporate en ondernemers achtergrond met gevoel voor (groeps)dynamiek en in zijn werk als trainer en begeleider. Waar patronen zich blijven herhalen, gedoe blijft terugkomen en bewegen niet altijd vanzelf gaat, stapt Bert graag in. Het in beweging brengen van mensen en systemen, werken aan persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en teamontwikkeling is waar Bert op aan gaat. Sinds hij systemisch leerde kijken, krijgt dat steeds meer diepgang. Ontwikkeling en beweging op een laag die voorbij skills en trucjes gaat. Bert is nuchter, enthousiast, verbindt, pragmatisch en houdt van diepgang met een beetje luchtigheid. Naast zijn werk als trainer en begeleider is hij ook de man van Corrie en vader van Sander. Aandachtsgebieden: (Systemisch) Leiderschap, teamcoaching, begeleiding, persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Lees meer
Nanne van der Leer
Communicatie- en marketing specialist
"Levensenthousiast, ondernemer en communicatiefanaat."
Nanne van der Leer
Communicatie- en marketing specialist
"Levensenthousiast, ondernemer en communicatiefanaat."
Of ik nou met boeken, bijen, corporates of start-ups werk, ik word blij van mensen en wensen die willen bijdragen aan een beter morgen.

In 2013 studeerde ik af aan de UvA (master Corporate Communicatie) en kort daarna begon ik mijn loopbaan in de wereld van PR. Drie jaar later maakte ik de stap naar Heineken om daar als marketing manager van de Heineken Experience aan de slag te gaan. Terwijl mijn bloed altijd groen is gebleven, werd ik daarna gevraagd als marketing directeur van Tourism Group International. Een Amsterdams bedrijf die ambitieuze internationale groeiplannen had. Hier heb ik veel geleerd, maar mijn hart lag ergens anders.

In 2019 durfde ik de stap te zetten om te gaan ondernemen en mijn hobby ‘Lief Leven’ uit te bouwen tot bedrijf. Daarnaast bleef ik met mijn eenmanszaak ‘The Sunshine Factory’ ook actief als Communicatiestrateeg bij corporates en (social impact) start-ups. Die balans inspireert me en geeft me energie. Naast ‘Lief Leven’ en ‘The Sunshine Factory’ schrijf ik boeken en ben ik met veel liefde actief als ambassadeur voor stichting Join for Joy en de Bee Foundation. 

Nanne begeleidt bij WAKKER. de purpose into action trajecten. 

Aandachtsgebieden: Communicatie- en marketing 

 
 
Lees meer
Robin van Soolingen
Specialist coach
Robin van Soolingen
Specialist coach
Robin weet als geen ander hoe het lijf je kan vertellen wat er zich vanbinnen afspeelt. Hij begon op jonge leeftijd met vechtsporten vanuit de angst niet goed genoeg te zijn. Het bracht hem uiteindelijk tot lid van het nationaal karateteam en meervoudig nationaal en internationaal kampioen. Alles draaide om het winnen. Dat werkte buitengewoon goed in de sport, maar niet in het gewone leven. Een te groot ego, naar niemand willen luisteren en niet in staat zich te uiten, leidden tot een forse burn-out. Na deze wake-up call gooide hij het roer om en leerde zijn binnenwereld naar buiten brengen. Hij leerde over zijn angsten, boosheid, over hard en zacht in verbinding met de ander. Robin raakt, met humor, verhalen en komt door de voordeur. Met zijn hoofd, hart en zo nu en dan ook met zijn boks''hand''schoenen. 
Robin werkt veel als coach in onze trajecten. 
Lees meer
Lara van de Born
Specialist Topsport en Paard
"Hard work beats talent when talent doesn't work hard. - Tim Notke-"
Lara van de Born
Specialist Topsport en Paard
"Hard work beats talent when talent doesn't work hard. - Tim Notke-"
Lara is energiek, empathisch en gepassioneerd. Heeft jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening (o.a. The Boston Consulting Group en Roland Berger) en als topsporter (Nationale Golf Selectie). Vanuit haar passie coacht ze talenten & teams op een verfrissende wijze m.b.v. het paard als trainingselement. Haar liefde voor dieren in het algemeen en voor paarden in het bijzonder ontstond al opjonge leeftijd. Lara is afgestudeerd psychologe en de combinatie van talent en ambitie heeft haar altijd geïntrigeerd. Zij ondersteunt nu mensen in het ontdekken en ontwikkelen van hun individuele talent of hun rol in teamverband en weet hen in contact te brengen met zichzelf. Door haar ervaring in de zakelijke dienstverlening en als topsporter, weet zij als geen ander hoe het is om onder grote druk te moeten presteren en herkent zij de ambitie om voor het hoogst haalbare te gaan. Het combineren van die ambitie met je persoonlijk talent zorgt er niet alleen voor dat je het beste uit jezelf haalt, maar maakt je ook nog eens de gelukkigste persoon op aarde. Het gevoel dat je doet waarvoor je bestemd bent, dat creëert passie en geeft energie.

Aandachtsgebieden: coachen, natuur, psycholoog, topsport, kennis krachtenveld business
Lees meer
Hilde Jans
Trainer / Coach
"Veranderen is mensenwerk en aansluiten is daarbij de belangrijkste stap!"
Hilde Jans
Trainer / Coach
"Veranderen is mensenwerk en aansluiten is daarbij de belangrijkste stap!"

Hilde is psycholoog, trainer, coach, procesbegeleider en adviseur. Ze houdt zich bezig met verandering en groei van mens en organisatie. Als psycholoog is ze altijd geïnteresseerd in het gedrag van mensen: Wat beweegt en motiveert iemand? Of het nu gaat om het beste uit je zelf halen, leiderschap, het motiveren van cliënten, de bejegening van patiënten, een teambuilding of organisatieverandering, dit zijn altijd de relevante vragen. ‘Uit ervaring weet ik dat een veranderingsproces alleen tot een succes gemaakt kan worden, door eerst echt aan te sluiten bij de ander.’Hilde wordt in haar aanpak gekenmerkt door betrokkenheid, bevlogenheid, humor, een heldere kijk, een sterk analytisch vermogen en inhoudelijke vakkennis. Ze werkt op een luchtige manier aan verdieping. Er wordt op een professionele, no-nonsense manier gewerkt. En ze gaat altijd uit van gezonde zakelijkheid en empathische betrokkenheid!

Gedrag van mensen is boeiend en mensen in beweging brengen is mijn passie!

‘Mijn kennis en ervaring liggen op het vlak van (individuele) gedragsverandering, Motiverende Gespreksvoering, leiderschap, gezondheid(management), begeleiding van teams en vergroten van persoonlijke effectiviteit. Tevens ben ik als psycholoog betrokken bij het televisie programma Obese.’
Lees meer
Anna de Bie
Specialist / Trainer in de Zorg
"De kwaliteit van je leven is niet afhankelijk van hetgeen je overkomt, maar hoe je ermee omgaat"
Anna de Bie
Specialist / Trainer in de Zorg
"De kwaliteit van je leven is niet afhankelijk van hetgeen je overkomt, maar hoe je ermee omgaat"
Anna heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven. Leidinggevende functies in reclame, marketing en direct marketing. Vanuit deze rol heeft ze ervaring met het leidinggeven aan, motiveren en inspireren van teams en individuen. De laatste 20 jaar heeft ze zich toegelegd op persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit ontwikkeling en leven vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit.
Ze is geïnteresseerd in bedrijven die zaken doen vanuit hun hart en met oog voor het grotere geheel waar ze onderdeel van zijn. Ze overziet het geheel en heeft oog voor detail.

Kenmerkend voor haar aanpak is de creatieve en originele wijze waarop ze de deelnemers confronteer met zichzelf. Hierdoor haalt ze snel en doeltreffend de mensen uit hun “comfort zone” waardoor ze prettig ontregelt raken en snel openstaan voor nieuwe inzichten en een alternatieve aanpak. Ze laat de mensen anders kijken, waardoor ze nieuwe inzichten krijgen, hoe je kwaliteitsrelaties en conversaties kan aangaan en onderhouden. Hoe je uitdagingen aangaat door ermee in verbinding te blijven. Geen trucjes of aangeleerd gedrag maar het aanleren van duurzame nieuwe vaardigheden.

Aandachtsgebieden: NAC, NLP en RET, systemisch, onthological coach en trainer in generative leadership.
Lees meer

Founders Story

Op 8 november 2005 stapt Annemarieke op de trein in Amsterdam. Vol levenslust. Ze was net de trotse eigenaar geworden van een verloederde strandtent op een prachtige plek in Spanje én had ook nog eens een droomstage in Australië in het vooruitzicht. Een vrij zorgeloos bestaan kun je wel zeggen. 

Wat er toen gebeurde raakte voorbij de werkelijkheid. 

Binnen vier uur tijd raakte zij tot aan haar nek verlamd. Zo onvoorzien als je het nu leest, zo onvoorzien was het. Weken vol ongeloof, verdriet, pijn en angst volgden. Niets is meer vanzelfsprekend. Niets is meer zoals het was. 

Ze wilde zo graag weer mee doen en voluit leven. Door alle gebeurtenissen werd zij WAKKER. en startte met het verder uitvinden van zichzelf. Ze koos ervoor om het leven met beide handen aan te grijpen. Ze besloot de regie en verantwoordelijkheid over haar leven te nemen. Vanuit die kracht groeide ze en leerde ze uiteindelijk letterlijk weer lopen. 
Vanuit haar kwetsbaarheid was ze in staat om verbinding te maken met zichzelf en met anderen, zodat ze ook weer vol kon gaan staan voor wie ze is. 

Het verhaal van Annemarieke gaat over opnieuw beginnen. Over verlangen, over je manier van denken en doen. Hoe je daarin verantwoordelijkheid in kunt nemen, in welke situatie of welk systeem je je ook mag bevinden. Bekijk de video
Klaar om ook wakker. te worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief met inspiratie en handige tips!