Ons team
Wij houden van doelpunten maken en winnen: het toevoegen van waarde. Dat maakt ook dat we het vanuit een breed perspectief bekijken en insteken. Wat is de droom of het verlangen? Wat is er nu echt nodig? Wat is de vraag achter de vraag? Dit vraagt durf en lef, en dit kan en mag vanuit de verbinding die wij met jou maken. We zijn scherp en laten onze kwetsbaarheid zien. Dit is wat we geleerd hebben van de gevraagde en ongevraagde uitdagingen in het leven. Zeker niet gemakkelijk, wel achteraf vaak meer dan de moeite waard. Out of the box kijken voelt vaak in eerste instantie ongemakkelijk, wij geloven dat het daar gebeurt. Wij fungeren daarbij als een backbone, zodat jij jezelf kan laten zien vanuit het ongemak wat je ervaart. 

Wij zijn WAKKER.
Annemarieke Driessen
Founder
"When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves. - Viktor Frankl-"
Annemarieke Driessen
Founder
"When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves. - Viktor Frankl-"

Annemarieke is nuchter, ondernemend, gedreven en positief. Op haar 24ste was ze in de bloei van haar leven. Sportief, vol energie en met een eigen onderneming in Spanje. Een jaar later was alles anders. Zo onverwacht als je het hier leest, zo onvoorzien was het voor haar. Haar ondernemende hospitality, mens ervaring en trainer/ coach achtergrond draagt zij met zich mee. Deze expertise in combinatie met haar innemende persoonlijkheid raakt en zet vele mensen in beweging. Met haar kennis en ervaring wil ze mensen en organisaties wendbaar maken door te raken, inspireren en motiveren. 

Annemarieke is gefascineerd door de beweging van mensen en organisaties en ze doorgrondt  graag de vraag: wat maakt het dat het gaat zoals het gaat? Ze kijkt achter mensen, waar ze vandaan komen en wat hen weerhoudt hun potentieel te leven. Zij activeert een individu of groep om op eigen kracht en met passie  werk te maken van hun ontwikkelpotentieel, zij weet de kern van wat er gaande is te benoemen; doet dat met empathie en komt genadeloos dichtbij. Ze is ervan overtuigd dat wanneer iets of iemand in zijn kracht staat, dit kapitaal oplevert. Dit in combinatie met haar ervaring als ondernemer, trainer en haar echtheid in contact maakt dat zij je ziet. Wat haar betreft is er niets mooiers dan er zijn om mensen en dus organisaties te leren leven en verbinden met zichzelf en vanuit hier impact te creëren. Uiteraard met het organisatiedoel en de ontwikkelingen in de markt op haar netvlies. Met veel enthousiasme en energie gaat zij voor goud. 

Aandachtsgebieden: leiderschaps-, team- en talentontwikkeling, spreken, systemisch denken en coaching
Lees meer
Sabine Kam-Schuil
Co-Owner en specialist Mens & Maatschappij
"The meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away. -Pablo Picasso-"
Sabine Kam-Schuil
Co-Owner en specialist Mens & Maatschappij
"The meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away. -Pablo Picasso-"

Sabine is een verbinder. Haar passie ligt bij het openen van blikken en sociaal maatschappelijk impact maken. Voor HEINEKEN heeft zij een start up opgezet, namelijk Social Capital waar ze mensen opleiden met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de horeca. Daarnaast speelt Sabine graag een rol in de zoektocht naar zingeving en het morele kompas. Als je weet waar je écht voor staat dan wordt het allemaal zo veel leuker en betekenisvoller! Om mensen hierin te begeleiden zet Sabine ook paarden in die fungeren als een mooie spiegel op ons (non) verbale gedrag, houding en gevoel. Haar rijke ervaring bij o.a. Ahold en HEINEKEN en haar passie om te verbinden maakt dat zij mensen echt wakker kan schudden. 

Aandachtsgebieden: psycholoog, verbinder, paardencoach, systemisch werk, social impact
Lees meer
Nienke Hendriks
Trainer/ begeleider
"Longest journey we will ever make is the 18 inch journey between the head and the heart."
Nienke Hendriks
Trainer/ begeleider
"Longest journey we will ever make is the 18 inch journey between the head and the heart."
Nienke is een bevlogen, liefdevol en nieuwsgierig mens. Al van jongs af aan is ze gefascineerd door ontwikkeling. Waarom de dingen gaan zoals ze gaan en wat het potentieel weerhoudt. 

Vanuit een systemische blik kijkt ze naar groei. Hoe beter je begrijpt wie je bent en waar je belemmerende overtuigingen en patronen vandaan komen, hoe meer vrijheid je zal ervaren in je persoonlijke en professionele leven.

Met haar ervaring bij GITP en PwC in Learning & Development, in combinatie met haar achtergrond bij Phoenix Opleidingen, is Nienke een professional in het begeleiden van mensen en organisaties in ontwikkeling. Ze weet haarfijn aan te voelen wat er in de 'onderstroom' gebeurd en verliest daarbij het organisatieperspectief niet uit het oog.

Sinds 2 jaar begeleid Nienke bij WAKKER. individuen, teams en organisaties in vraagstukken over (persoonlijke) groei en leiderschap. Van inzicht naar impact. Over bewustzijn, verbinden en de verantwoordelijkheid nemen om positieve impact te kunnen realiseren.

Aandachtsgebieden: Begeleiden in (Persoonlijke) Groei en Leiderschap, Systemisch Werken, Programma-ontwikkeling

 
 
Lees meer
Hilde Jans
Trainer / Coach
"Veranderen is mensenwerk en aansluiten is daarbij de belangrijkste stap!"
Hilde Jans
Trainer / Coach
"Veranderen is mensenwerk en aansluiten is daarbij de belangrijkste stap!"

Hilde is psycholoog, trainer, coach, procesbegeleider en adviseur. Ze houdt zich bezig met verandering en groei van mens en organisatie. Als psycholoog is ze altijd geïnteresseerd in het gedrag van mensen: Wat beweegt en motiveert iemand? Of het nu gaat om het beste uit je zelf halen, leiderschap, het motiveren van cliënten, de bejegening van patiënten, een teambuilding of organisatieverandering, dit zijn altijd de relevante vragen. ‘Uit ervaring weet ik dat een veranderingsproces alleen tot een succes gemaakt kan worden, door eerst echt aan te sluiten bij de ander.’Hilde wordt in haar aanpak gekenmerkt door betrokkenheid, bevlogenheid, humor, een heldere kijk, een sterk analytisch vermogen en inhoudelijke vakkennis. Ze werkt op een luchtige manier aan verdieping. Er wordt op een professionele, no-nonsense manier gewerkt. En ze gaat altijd uit van gezonde zakelijkheid en empathische betrokkenheid!

Gedrag van mensen is boeiend en mensen in beweging brengen is mijn passie!

‘Mijn kennis en ervaring liggen op het vlak van (individuele) gedragsverandering, Motiverende Gespreksvoering, leiderschap, gezondheid(management), begeleiding van teams en vergroten van persoonlijke effectiviteit. Tevens ben ik als psycholoog betrokken bij het televisie programma Obese.’
Lees meer
Lara van de Born
Specialist Topsport en Paard
"Hard work beats talent when talent doesn't work hard. - Tim Notke-"
Lara van de Born
Specialist Topsport en Paard
"Hard work beats talent when talent doesn't work hard. - Tim Notke-"
Lara is energiek, empathisch en gepassioneerd. Heeft jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening (o.a. The Boston Consulting Group en Roland Berger) en als topsporter (Nationale Golf Selectie). Vanuit haar passie coacht ze talenten & teams op een verfrissende wijze m.b.v. het paard als trainingselement. Haar liefde voor dieren in het algemeen en voor paarden in het bijzonder ontstond al opjonge leeftijd. Lara is afgestudeerd psychologe en de combinatie van talent en ambitie heeft haar altijd geïntrigeerd. Zij ondersteunt nu mensen in het ontdekken en ontwikkelen van hun individuele talent of hun rol in teamverband en weet hen in contact te brengen met zichzelf. Door haar ervaring in de zakelijke dienstverlening en als topsporter, weet zij als geen ander hoe het is om onder grote druk te moeten presteren en herkent zij de ambitie om voor het hoogst haalbare te gaan. Het combineren van die ambitie met je persoonlijk talent zorgt er niet alleen voor dat je het beste uit jezelf haalt, maar maakt je ook nog eens de gelukkigste persoon op aarde. Het gevoel dat je doet waarvoor je bestemd bent, dat creëert passie en geeft energie.

Aandachtsgebieden: coachen, natuur, psycholoog, topsport, kennis krachtenveld business
Lees meer
Anna de Bie
Specialist / Trainer in de Zorg
"De kwaliteit van je leven is niet afhankelijk van hetgeen je overkomt, maar hoe je ermee omgaat"
Anna de Bie
Specialist / Trainer in de Zorg
"De kwaliteit van je leven is niet afhankelijk van hetgeen je overkomt, maar hoe je ermee omgaat"
Anna heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven. Leidinggevende functies in reclame, marketing en direct marketing. Vanuit deze rol heeft ze ervaring met het leidinggeven aan, motiveren en inspireren van teams en individuen. De laatste 20 jaar heeft ze zich toegelegd op persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit ontwikkeling en leven vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit.
Ze is geïnteresseerd in bedrijven die zaken doen vanuit hun hart en met oog voor het grotere geheel waar ze onderdeel van zijn. Ze overziet het geheel en heeft oog voor detail.

Kenmerkend voor haar aanpak is de creatieve en originele wijze waarop ze de deelnemers confronteer met zichzelf. Hierdoor haalt ze snel en doeltreffend de mensen uit hun “comfort zone” waardoor ze prettig ontregelt raken en snel openstaan voor nieuwe inzichten en een alternatieve aanpak. Ze laat de mensen anders kijken, waardoor ze nieuwe inzichten krijgen, hoe je kwaliteitsrelaties en conversaties kan aangaan en onderhouden. Hoe je uitdagingen aangaat door ermee in verbinding te blijven. Geen trucjes of aangeleerd gedrag maar het aanleren van duurzame nieuwe vaardigheden.

Aandachtsgebieden: NAC, NLP en RET, systemisch, onthological coach en trainer in generative leadership.
Lees meer

Founders Story

Op 8 november 2005 stapt Annemarieke op de trein in Amsterdam. Vol levenslust. Ze was net de trotse eigenaar geworden van een verloederde strandtent op een prachtige plek in Spanje én had ook nog eens een droomstage in Australië in het vooruitzicht. Een vrij zorgeloos bestaan kun je wel zeggen. 

Wat er toen gebeurde raakte voorbij de werkelijkheid. 

Binnen vier uur tijd raakte zij tot aan haar nek verlamd. Zo onvoorzien als je het nu leest, zo onvoorzien was het. Weken vol ongeloof, verdriet, pijn en angst volgden. Niets is meer vanzelfsprekend. Niets is meer zoals het was. 

Ze wilde zo graag weer mee doen en voluit leven. Door alle gebeurtenissen werd zij WAKKER. en startte met het verder uitvinden van zichzelf. Ze koos ervoor om het leven met beide handen aan te grijpen. Ze besloot de regie en verantwoordelijkheid over haar leven te nemen. Vanuit die kracht groeide ze en leerde ze uiteindelijk letterlijk weer lopen. 
Vanuit haar kwetsbaarheid was ze in staat om verbinding te maken met zichzelf en met anderen, zodat ze ook weer vol kon gaan staan voor wie ze is. 

Het verhaal van Annemarieke gaat over opnieuw beginnen. Over verlangen, over je manier van denken en doen. Hoe je daarin verantwoordelijkheid in kunt nemen, in welke situatie of welk systeem je je ook mag bevinden. Bekijk de video
Klaar om ook wakker. te worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief met inspiratie en handige tips!