Wakker Team Ontwikkeling

"The strength of the team is each individual member. The strength of each member is the team."
- Phil Jackson

Aanmelden

Snooze-

stand

Maak mij wakker

Een groep mensen bij elkaar zetten, resulteert niet automatisch in een team. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond, verhaal en voorkeuren in manier van werken. Hoe word je een team dat niet alleen samenwerkt, maar elkaar begrijpt, waardeert, tegemoet komt, helpt en uitdaagt? En hoe smeed je daar als leider één sterk team van?

Het team en veranderingen

Een bedrijf, haar processen en bemensing is geen statisch fenomeen. Ze zijn continu onderhevig aan interne en externe veranderingen. Zo zorgt technologische vooruitgang voor een verandering in de toekomstwaarde van een individu voor organisaties. De belangrijkste vraag is dus niet alleen wie je bent als mens, team en organisatie, maar vooral ook wie je wilt worden.

Wakker Team programma

Wakker maakt mens en organisatie eigenaars van de toekomst. In ons programma leren we je om buiten de gebaande paden te kijken, denken, handelen en doen. Op die manier openen we je ogen voor de mogelijkheden die tot werkelijke verandering leiden, en een positief en duurzaam effect hebben.

Dit vraagt iets anders van mensen dan dat ze gewend zijn en het brengt uiteraard weerstand, angst en afscheid met zich mee. Maar het biedt ook de kansen die je als team en organisatie moet pakken om verder te kunnen gaan.

Wat je ervaart als je een wakker team bent

 • Je krijgt visie op het gehele speelveld.

 • Je leert betekenis te geven aan de waarde van de medewerkers.

 • Je leert te verbinden met elkaar, en op anderen en jezelf te reflecteren.

 • Je leert het onbenoembare te benoemen en zo in een open sfeer pijnpunten te bespreken.

 • Er wordt een omgeving gecreëerd die veilig is, vertrouwen wekt en mensen en teams laat floreren.

Hoe we je Wakker maken

Wake-up Methode

Wij zijn de gids die jou door te inspireren, stimuleren en activeren wakker maakt voor de toekomst. Dit proces hebben we vastgelegd in een stappenplan dat als rode draad door onze programma’s loopt.

De Wake-Up Methode richt zich op het loslaten van de controle, om vervolgens vanuit bewustwording inzichten te vergaren, in actie te komen, te toetsen, jouw gewenste weg in te slaan en je ervaring te delen. Zo gaan we van bewustwording naar verdieping, om uit te komen bij bezinning.

 • Wake-Up Call

  Om wakker te worden moet je - zowel als mens of organisatie - eerst de slaap uit je ogen wrijven. We confronteren je, dagen je uit en schudden je door elkaar.

 • Weten

  Oké, je bent wakker en kunt nu beter naar jezelf kijken. Maar wat zie je? Wat is jouw onderscheidende kracht? En hoe verhoudt zich dit tot anderen of tot de organisatie? Tijdens deze fase gaan we aan de slag met het verkrijgen van inzicht in jouw gedrag, overtuigingen en patronen.

 • Werken

  Zodra je weet wat jouw leerdoel is, is het tijd om te experimenteren met alternatieven voor patronen en overtuigingen die je ervan weerhouden om dat doel te bereiken.

 • Waarmaken

  Na de inzichten, de conclusies die je daaruit hebt getrokken en het experimenteren, kun je gaan realiseren. In deze fase maak je bewustere keuzes en ervaar je effectievere samenwerking met anderen.

 • Wegwijzen

  Nu je weet waar je heen wilt en hoe je daar gaat komen, kun je ook anderen hier deelgenoot van maken. Door jouw verhaal te delen, inspireer je hen om ook anders naar zichzelf en hun omgeving te kijken. Laten we elkaar wakker maken.

Deze bedrijven zijn al wakker

Klaar om ook

te worden?

Maak mij Wakker
bol