Wakker Leiderschap

"Before you are a leader, success is all about growing yourself. When you become a leader, success is all about growing others."
- Jack Welch

Aanmelden

Snooze-

stand

Maak mij wakker

Het verschil tussen een leider en een manager is het vermogen tot het inspireren en aanwakkeren van het talent in je medewerkers. Maar inspirerend ben je niet zomaar. Je moet eerst weten wat jou drijft, waar jij blij van wordt, wat jouw kracht is, voordat je dat talent kunt herkennen en aanmoedigen in een ander. Iedereen heeft dat potentieel in zich, wij helpen je je ogen ervoor te openen en ermee aan de slag te gaan.

 

De leider en de context

Leidinggeven doe je niet in een vacuüm. Een organisatie - en dus ook een leider - wordt beïnvloed door dynamieken als de bedrijfscultuur, de financiële situatie of trends en veranderingen in maatschappij en sector. Succesvol leidinggeven is daardoor altijd een samenspel van jouw persoonlijkheid, de verbinding die je maakt met je medewerkers en de context waarin jij en de organisatie zich bevinden. Tijdens de trajecten richten we ons daarom op de verschillende lagen die van jou een leider met impact maken:

 • Ik
  Leiding geven aan jezelf, authentiek en proactief zijn
 • De ander
  Het betrekken van anderen, samenwerken en relationeel organiseren
 • De organisatie
  Bijdragen aan organisatieverandering en organisatiedoelstellingen
 • De context
  Het afstemmen op veranderingen en trends in maatschappij en economie

 

Een programma dat past

Ons leiderschapsprogramma vormt zich uiteraard naar de wensen van de organisatie en bestaat uit verschillende trainingsdagen met intervisie, supervisie en coaching. Het liefst bepalen we het programma in co-creatie met de organisatie zelf, zodat we kunnen toewerken naar een duurzaam resultaat.

Wat je ervaart als je een wakkere leider bent

 • Je bent een zelfbewuste leider, je kent je eigen competenties en drive en weet die in te zetten. Je doorziet de impact van jouw patronen op jouw handelen en dat van anderen.

 • Je bent een zelfsturende leider en hebt de regie over je eigen loopbaan. Je houdt vast aan jouw authenticiteit, ook als die van buitenaf onder druk komt te staan.

 • Je bent een omgevingsbewuste leider, je maakt verbinding en inspireert vanuit visie, bezieling, enthousiasme en bevlogenheid en kunt de gewenste cultuur neerzetten door het goede voorbeeld te geven.

 • Je bent een authentieke leider, die heeft ervaren wat onzekerheid, confrontatie en ongemak met je doet en durft je daardoor kwetsbaar op te stellen.

 • Je bent een dienstbare leider en neemt verantwoordelijkheid voor hoe jouw eigen ontwikkeling zich verhoudt tot de organisatie zodat je daarmee van betekenis bent voor de mensen en doelen van de organisatie.

Hoe we je Wakker maken

Wake-up Methode

Wij zijn de gids die jou door te inspireren, stimuleren en activeren wakker maakt voor de toekomst. Dit proces hebben we vastgelegd in een stappenplan dat als rode draad door onze programma’s loopt.

De Wake-Up Methode richt zich op het loslaten van de controle, om vervolgens vanuit bewustwording inzichten te vergaren, in actie te komen, te toetsen, jouw gewenste weg in te slaan en je ervaring te delen. Zo gaan we van bewustwording naar verdieping, om uit te komen bij bezinning.

 • Wake-Up Call

  Om wakker te worden moet je - zowel als mens of organisatie - eerst de slaap uit je ogen wrijven. We confronteren je, dagen je uit en schudden je door elkaar.

 • Weten

  Oké, je bent wakker en kunt nu beter naar jezelf kijken. Maar wat zie je? Wat is jouw onderscheidende kracht? En hoe verhoudt zich dit tot anderen of tot de organisatie? Tijdens deze fase gaan we aan de slag met het verkrijgen van inzicht in jouw gedrag, overtuigingen en patronen.

 • Werken

  Zodra je weet wat jouw leerdoel is, is het tijd om te experimenteren met alternatieven voor patronen en overtuigingen die je ervan weerhouden om dat doel te bereiken.

 • Waarmaken

  Na de inzichten, de conclusies die je daaruit hebt getrokken en het experimenteren, kun je gaan realiseren. In deze fase maak je bewustere keuzes en ervaar je effectievere samenwerking met anderen.

 • Wegwijzen

  Nu je weet waar je heen wilt en hoe je daar gaat komen, kun je ook anderen hier deelgenoot van maken. Door jouw verhaal te delen, inspireer je hen om ook anders naar zichzelf en hun omgeving te kijken. Laten we elkaar wakker maken.

Deze bedrijven zijn al wakker

Klaar om ook

te worden?

Maak mij Wakker
bol